Skip to main content

HISTORIAN HAVINAA

16.4.2024

Elettiin vuotta 2017 kun yrittäjämme Miika Moilasen, eli allekirjoittaneen sisällä heräsi palo, tarve ja halu kehittää Vuokatin monipuoliseen ympäristöön jotain, mikä edelleen toisi alueelle lisää vetovoimaa. Kaikenlaisia ideoita oli ilmoilla ja nuoren miehen usko omaan tekemiseen oli no, miten sen nyt sanoisi – ennakkoluuloton ja pelkäämätön. 😅 Jo aikaisemmin Liikunnanohjauksen perustutkinnon opiskelun lomassa ajatus yrittämisestä oli herännyt. Aikaisempi koulutus Vuokatissa ja myöhemmin työskentely samaisessa pitäjässä oli tehnyt suuren vaikutuksen. Vuokatissa oli – ja on edelleen hyvä pöhinä. Yrittäjät yrittävät, kehittävät ja tuovat uusia juttuja saataville. Savosta lähtöisin olevan miehen sisimpään Kainuu oli tehnyt nuoruusvuosina lähtemättömän vaikutuksen ja yrittäjyys Vuokatissa tuntui luontevalta.

Tällainen tyylikäs mainos koristi Megazonen edustaa rakennusvaiheessa! 😂

Kuokka saveen

Yrityksen perustamisvaiheessa ideat olivat hyvin lennokkaita. Palo tekemiseen oli kova eikä oikeastaan tietoa rajoittamassa – joten suunnitelmat olivat suuret. Ympärillä oleva tukijoukko kuitenkin oli hieman jarruttelemassa ja opastamassa. Yritysvierailut ja palaverit myös muiden alueen toimijoiden kanssa ja eritoten SuperParkissa sai kuitenkin suunnitelmat hieman muuttumaan ja riskin pienenemään, mikä oli varmastikin nuoren yrittäjän kannalta hyvä juttu.

Joulukuussa 2017 oli suunnitelmat selvät. Lähdetään liikkeelle Megazone Laser seikkailulla – mikä on hyvä suurillekin ryhmille sopiva hauska elämyspeli, mikä istui mukavasti SuperParkin ympäristöön. Paikka löytyi keskeltä SuperParkkia, joten olosuhteet ja ympäristö oli todella innostava. Kuitenkin visio siitä suuremmasta ei koskaan kuollut, osa siirtyi vain ”pöytälaatikkoon” odottamaan oikeaa aikaa ja paikkaa.

MEGAZONE VUOKATTI AVAUS

Helmikuussa 2018 koitti se päivä. Kahdeksan viikon todella rakennus rupeaman jälkeen, Megazone laserseikkailu oli valmis. Kaksi kerroksinen – reilu 400m2 pelialue kätkee sisäänsä edelleen jännittäviä tilanteita ja hauskanpitoa pienille sekä suurille ryhmille. Kerralla kentälle mahtuu 33 pelaajaa, joten Vuokatin Megazone kuuluu suomen suurimpien laserpelikenttien joukkoon.

Avajaiset olivat siis viikon 7 lauantaina, siitä saatiin hyvä 3 viikon startti hiihtolomille! Yhden työntekijän, eli yrittäjän voimin lähdettiin hommaa pyörittämään. Auki oltiin päivittäin ja asiakkailta tullut palaute lämmitti tuoreen yrittäjän mieltä! Megazone Vuokatti oli tosiasia.

LISÄÄ PALVELUITA

VR-ROOM

Noin vuoden verran mentiin pelkällä Megazonella, mutta pöytälaatikossa oli edelleen hyviä aihoita. Olisiko aika kehitellä jotain uutta Megazonen tueksi? Virtuaali todellisuus oli kova juttu näihin aikoihin – ja on erittäin siistiä edelleen! Niimpä laitettiin tilaukseen VR-Roomiin vaadittava laitteisto. Tila saatiin mahtumaan olemassa oleviin, joten ei muuta kun töihin. Nykyisellään meiltä löytyy Vuokatista kahdet VR-laitteet joilla pääsee kokeilemaan erilaisia pelejä ja elämyksiä.

THE GREAT ESCAPE VUOKATTI

Vielä vuonna 2019 VR-Roomin jälkeen, päädyttiin lisäämään palveluvalikoimaan myös ensimmäinen Vuokatin pakohuone! Pakohuoneet olivat Suomessa yleistyneet ja lähin pakohuone sijaitsi Kajaanissa, ja mielestäni pakohuone olisi hyvä lisä palveluihimme. Kävin jo yrityksen perustamisvaiheessa haastattelemassa Kajaanin pakohuoneyrittäjää aiheen tiimoilta.

Nyt tässä kävikin melkoinen tuuri, sillä samoihin aikoihin kun mietin pakohuoneen tekemistä, niin Olli (Kajaanin pakohuone yrittäjä) mietti mahdollista laajentamista. Sain tästä vinkin ja päätin soitella Ollille, mutta Olli ehtikin ensin! Siitä lähtien olemme kehittäneet pakohuoneita Vuokattiin jo kuusi kappaletta joista viisi on edelleen käytössä. Samalla sain Ollista hyvän yhteistyökumppanin ja ennenkaikkea ystävän, jonka kanssa voidaan sparrailla toistemme ideoita ja ajatuksia! Yhteistyö elää edelleen vahvana ja pakohuoneista päästän nauttimaan Go Vuokatilla varmasti pitkään!

MEGAZONE VUOKATTI -> GO VUOKATTI

Kun palveluvalikoima laajentui, oli mietittävä myös brändin rakentamista uudelleen. Megazone Vuokatti kuvasi nimenä vain yhtä palveluamme ja VR-Roomin sekä pakohuoneen tullessa mukaan kuvioihin ne jäivät piiloon Megazone nimen alle. Keväällä 2020, samoihin aikoihin kuin koronapandemia teki tuloaan,saatiin vihiä että ”Go Vuokatti” missä oli Paintballia ja muuta ohjelmapalvelutoimintaa miettii liiketoiminnasta luopumista. Heidän paintball kenttänsä sijaitsi toimipisteemme välittömässä läheisyydessä ja sillointällöin näin porukoita kävelevän kentälle ja mietin, että olisi hienoa jos Paintball olisi meidän palvelu. 

Tuumasta toimeen, puhelin käteen ja soitte silloiselle Go Vuokatin yrittäjälle. Homma eteni melko nopeasti ja kaupan yksityiskohdat saatiin sovittua Maalis-Huhtikuun vaihteessa 2020. Siitä asti on toimittu nimellä Go Vuokatti, minkä alla toimii erilaisia ohjelmapalveluita.

NYKYHETKI

Kun liiketoiminta siirtyi Go Vuokatti nimen alle, ollaan edelleen jatkettu palveluiden kehittämistä ja uusia tuotteita on tullut tarjolle. Nykypäivänä toimintamme kattaa Paintballin, Megazonen, viisi erilaista pakohuonetta, Kaksi virtual reality laitteistoa sekä uusimpana tulokkaana Target Cornerin, missä on mahdollista kirveenheitto, jousiammunta sekä pistoolivarsijousiammunta. Kaikki toimintamme sijaitsevat Vuokatissa, toimpisteellämme.

Lisäksi saatavilla on esimerkiksi tykypäivä tai virkistyspäivä Vuokatissa tai Kajaanissa asiakkaiden toiveiden mukaan kisailuineen, ruokailuineen ja saunailtoineen. Tyhy päivän järjestäminen onnistuu myös asiakkaan toivomassa paikassa taimajoituskeskuksen läheisyydessä.

Pöytälaatikossa on kuitenkin vielä ideoita.. Toivottavasti ideat saadaan tuotteistettua tulevaisuudessa!

Aikaisemmat kirjoitukset

Mieleen­painuvat kokemukset
ja unohtumattomat elämykset